Sportnyhet om La Liga-planer i Miami som grusats temporärt

Hej!

Det har blivit dags för lite mer sportiga nyheter på denna lilla nyhetssida tänkte jag, så därför blir det nu ett litet axplock med en godbit från sportens värld. Men först tänkte jag tipsa om en sida värd att besöka för dig som vill hålla koll på vad som händer och försiggår inom sport.

En sida som man kan gå in på för att hålla sig uppdaterad och a jour kring vad som händer i idrottsvärlden i allmänhet är Unibets spelblogg. Där går det att använda speltips och annan viktig information till matcherna. I bloggen står bland annat följande att läsa om ett hett toppmöte i Premier League mellan Chelsea och Manchester City:

“Manchester City har förlorat 24 Premier League-matcher mot Chelsea, fler än mot någon annan klubb i landet. City har förlorat 23 stycken mot Arsenal och Tottenham.

Chelsea har plockat 31 poäng efter 15 omgångar, en färre än förra säsongen med Antonio Conte som tränare för klubben.

Eden Hazard inledde säsongen på ett fantastiskt vis men har gått mållös i de elva senaste matcherna (alla tävlingsmatcher inräknade).”

Nu raskt vidare till mera sport och närmare bestämt en annan sporthändelse som har fått stor uppmärksamhet under de senaste dagarna.

Det handlar om fotboll och mer bestämt den spanska ligan La Liga. Det finns väldigt långtgående planer på att spela åtminstone en match i La Liga per år utomlands. Detta skulle kunnat inträffa redan den 26:e januari år 2019 men så blir det inte nu. Tanken var att FC Barcelona skulle möta Girona i en match i Miami i USA den 26:e januari, men de planerna är inställda tills vidare. Alla inblandade parter gillar inte den idén och därför läggs planerna att Barcelona ska spela i Miami på is. Men någon annan form av match emellan två lag i LA Liga blir det antagligen redan under den nuvarande (2018/2019) säsongen.

Barcelona hade stöd från La Liga. Däremot så var den spanska fotbollsorganisationen RFEF och spelarförbundet AFE väldigt högljudda när det gällde protester mot draget att Barcelona skulle möta Girona i Miami.

Barcelona går med på att dra tillbaka planerna och säger i en kommentar att projektet inte kan bära frukt och blomstra om inte det finns ett avtal mellan alla berörda parter.

Men någon match blir nog av så småningom ändå. LA Liga har nämligen skrivit på ett avtal som stipulerar att man ska spela en match varje säsong i USA, vilket är en del av ett 15 år långt avtal med medieföretaget Relevent. Girona och Barcelona är grannar i Katalonien, ett område i nordöstra Spanien (inte så långt från bergskedjan Pyrenéerna och gränsen i norr mot Frankrike), och de hade gått med på att flytta sin match till Miami och Hard Rock Stadium. Men så blir det nu alltså inte. Flyger man till Barcelona så kan man hamna på en flygplats som ligger nära Girona, som i sin tur är en betydligt mindre stad än miljonstaden och metropolen Barcelona.

La Liga säger att planen fortfarande är att spela en ligamatch utanför Spaniens gränser. De tänker jobba för att så snart som möjligt få till stånd och arrangera en officiell LA Liga-match i USA, enligt en skriftlig kommentar.

Förutom de parter som redan har nämnts så behöver även UEFA, US Soccer och Concacaf godkänna arrangemanget. Concacaf är Nordamerikas, Centralamerikas och Karibiens motsvarighet till UEFA.